Εύκολα, υγιεινά & λαχταριστά σοκολατάκια με cranberries, φουντούκια και καρύδα!
Συνταγή:
Υλικά
- 4 κουτ.σούπας αποξηραμένα cranberries
- 5 αποξηραμένα δαμάσκηνα
- 2 κουτ.σούπας βρώμη
- 3 κουτ.σούπας τριμμένη ινδική καρύδα
- 70 γρ φουντούκια
- 150 γρ κουβερτούρα
- 3 κουτ.σούπας ελαφριά μαλακή μαργαρίνη
Εκτέλεση
Στο μπλέντερ χτυπάμε τα αποξηραμένα cranberries, τα αποξηραμένα δαμάσκηνα, τη βρώμη, την καρύδα και τα φουντούκια.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα μπολ.
Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την ελαφριά μαλακή μαργαρίνη και σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη.
Μεταφέρουμε το μπολ αυτό στο φούρνο μικροκυμάτων για 2,5-3 λεπτά στα 800 watt ώστε να λιώσει η κουβερτούρα.
Βγάζουμε το μείγμα με τη λιωμένη κουβερτούρα από το φούρνο μικροκυμάτων και το ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Μεταφέρουμε το μείγμα αυτό στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.
Σε μια ορθογώνια φόρμα στρώνουμε μια μεμβράνη και μεταφέρουμε το μείγμα μέσα καλύπτοντας το με τη μεμβράνη και πιέζοντας με τα χέρια μας ώστε να έχουμε ένα ομοιόμορφο ορθογώνιο σχήμα.
Μεταφέρουμε τη φόρμα με το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε εκεί για 3-4 ώρες ώστε να κρυώσει και να είναι σφικτό.
Όταν το μείγμα είναι έτοιμο το βγάζουμε από το ψυγείο και το βάζουμε πάνω σε ένα πάγκο κοπής.
Κόβουμε το μείγμα σε ορθογώνιες φέτες και έπειτα σε μικρά τετραγωνάκια και τα υγιεινά σοκολατάκια μας είναι έτοιμα!
Καλή όρεξη!