Οι ψητές γλυκοπατάτες με μυρωδικά είναι ένα πιάτο υγιεινό και χορταστικό. Μπορεί να συνδυαστεί μαζί με σαλάτα και ψητό κοτόπουλο, μοσχαρίσιο μπιφτέκι ή μοσχαρίσια μπριζόλα. Έτσι, προκύπτει ένα ολοκληρωμένο, θρεπτικό και χορταστικό κυρίως γεύμα!
Υλικά
- 500 γρ γλυκοπατάτες
- 8 κουτ.σούπας καλαμποκάλευρο
- αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα
- 5 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις κόβουμε σε στενόμακρα κομμάτια.
Ξεπλένουμε τις γλυκοπατάτες και τις τοποθετούμε σε νερό για 30 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ˚C στον αέρα γκριλ.
Στεγνώνουμε τις γλυκοπατάτες με χαρτί κουζίνας και τις βάζουμε σε μια λεκάνη όπου προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και το καλαμποκάλευρο.
Ανακατεύουμε όλα τα παραπάνω υλικά μαζί και μετά προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τις ανακατεύουμε πάλι.
Τις τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί .
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο στη μεσαία θέση για περίπου 45 λεπτά.
Και απολαμβάνoυμε τις ψητές γλυκοπατάτες με μυρωδικά!