Η σαλάτα με πλιγούρι είναι μια ελαφριά, θρεπτική και γευστική επιλογή. Εάν συνδυαστεί μάλιστα με τα κατάλληλα υλικά είναι ένα πλήρες και χορταστικό κυρίως γεύμα!
Στην πράξη, η σαλάτα με πλιγούρι μπορεί να συνδυαστεί με αυγό βραστό, ανθότυρο, κατίκι ή φέτα. Σε περίπτωση νηστείας ταιριάζει ωραία με ψιλοκομμένα μανιτάρια και ελιές.
Ας δούμε την αρχική συνταγή..
Υλικά
- 200 γρ πλιγούρι
- ½ ματσάκι μαϊντανός
- ½ ματσάκι δυόσμος
- 6 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
- 4 κουτ.σούπας χυμός λεμονιού
- λίγο αλάτι
- λίγο πιπέρι
- 6 κόκκινες πιπεριές
- 6 ντομάτες
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
Εκτέλεση
Βάζετε το πλιγούρι σε ένα μπολ με χλιαρό νερό και το αφήνετε να μουσκέψει για μια ώρα.
Έπειτα το στραγγίζετε και το στεγνώνετε.
Ψιλοκόβετε το μαϊντανό και το δυόσμο.
Τα βάζετε όλα μαζί σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι.
Αφού περάσουν 20 λεπτά προσθέτετε τις πιπεριές, τις ντομάτες και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα οποία έχετε προηγουμένως ψιλοκόψει.
Η σαλάτα σας είναι έτοιμη!
Και καλή όρεξη!